Cum (sa) iti alegi un service auto?

Posted on 22nd March 2011 in intretinerea masinii, iovi

service auto Daca ai masina ai nevoie si de un service auto de incredere.

Continutul acestui post iti este adresat tie ca persoana fizica care ai o masina sau doua in familie (la o companie sunt un pic altele criteriile de alegere a serviceului auto).

De ce ne cumparam masina? Pe langa toata suita de responsabilitati pe care le avem ne mai trebuie una in plus? De multe ori da. Astazi nevoia de deplasare, de confort, de statut social sunt toate nevoie pe care o masina le poate satisface.

Aceasta masina iti aduce (sper) unele beneficii, care bineinteles au un anumit cost: taxe, asigurare, combustibil (costul cel mai mare) si intretinere. Despre aceasta intretinere vorbesc eu: unde sa o faci? cum alegi un service auto?

Nevoia ta de service auto este una sporadica. Ideal este pentru tine sa mergi in service auto o data pe an la revizie, cand schimbi uleiul si restul consumabilelor. Pentru spalat masina, schimb roti sau inlocuit becuri nu ai neaparat nevoie sa mergi in service auto, aceastea sunt lucrari pe care le poti efectua si “in cartier” la spalatorii, vulcanizari.

Pentru a nu ma lungi foarte mult uite cateva sfaturi pe care iti recomand sa le ai in vedere cand iti alegi service-ul auto (faci acesta alegere daca tocmai ti-ai cumparat o masina second, daca tocmai ti-a iesit din garantie masina si vrei sa alegi altceva decat service-ul auto al dealarului, daca esti nemultumit de actualul service auto):

• Fiind vorba de un serviciu un cuvant esential este increderea. Acea incredere de a-ti lasa masina pe mana altcuiva, increderea ca serviciul va fi de calitate… Un prim sfat e sa mergi in service-ul auto unde cunosti pe cineva direct (ar fi bine ca acel cineva sa inspire incredere) si sa verifici in vreun fel faptul ca service-ul auto ofera servicii de calitate (vezi ce acreditari au, cauti pe forumuri despre service auto, te uiti ce marturii au lasat clientii lor actuali, vezi cati ani de experienta au ei sau personalul lor)

• Alta varianta este sa suni un prieten :). Intereseaza-te apropriatii tai ce service auto au ales, ce i-a determinat sa faca aceasta alegere.

• Dupa aceasta scanare a pietei probabil ca ai strans numele catorva service-uri auto. Iti recomand sa le ceri o oferta de pret pe mail, telefonic sau in orice mod si sa fii atent la atitudinea si modul de raspuns al lor; de asemenea cred ca o sa te intereseze si costul, valoare ofertei lor.

Cauta un service auto pe termen lung. In acest fel service-ul auto va ajunge sa cunoasca masina in detaliu si tu vei beneficia din partea service-ului auto de promotii, reduceri si iti vor acorda prioritate in cazul unei urgente (sau cel putin asa ar trebui sa se intample).

• Un ultim sfat este sa vezi daca service-ul auto are un pachet cat mai mare de servicii (vezi aici ce servicii ofera Iovi). Adica pe langa serviciile de mecanica si eventual electrica iti poate efectua si operatii de tinichigerie / vopsitorie, service auto aer conditionat sau multe altele. Daca de exemplu se intampla sa ai nesansa unei daune, a unui accident, acelasi service auto la care apelezi pentru intretinere, pe care il cunosti si in care ai incredere, te va putea servi si pentru aceasta lucrare.

Daca ai folosit si alte metode in aceasta provocare te rog sa ne spui – poate ai un caine care miroase service-urile auto ca si clientul si prietenul nostru din imagine.

Articole similare:

Comments

comments

One Response to “Cum (sa) iti alegi un service auto?”

  1. paula says:

    misto metode. inca sunt in cautari si eu. e drept am gasit vreo doua service-uri de care sun multumita. mie chiar mi-e greu ca e o prejudecata (probabil indreptatita) despre femei si tainele auto, de aceea sunt mereu predispusa tzepelor pe la service. dar am fost la unul, in pipera, pe langa jobul meu, foarte ok si oamenii nu sut disperati ca in alta parte sa faca mult operatii sa isi traga ei comisioane. rar, dar bun!



Pings responses to this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>