rent-a-car-autonom-logo

Interviu cu domnul Radu SUCIU – director agentia la Autonom Rent a Car Cluj

Posted on 11th January 2012 in interviu

autonom rent a car cluj

Interviu cu domnul Radu SUCIU – director agentia la Autonom Rent a Car Cluj

Va invit sa aflati cateva detalii foarte importante despre inchirierea de masini de la domnul Radu Suciu - director agentie Cluj la Autonom Rent-a-Car.

[Victor / IOVI] Care este experienta pe care o ai in lumea auto si care sunt proiectele in care esti implicat?
[Radu SUCIU / AUTONOM Rent a Car Cluj] Inainte de a lucra in Autonom nu am avut experiente relevante legate de lumea auto. Acum sunt implicat in proiectul de crestere si consolidare a companiei pentru mentinerea acesteia pe locul 1 in Romania, in domeniul ren-a-car, din pozitia de director al agentiei Cluj-Napoca.

[Victor / IOVI] Autonom este un jucator principal pe piata de rentacar din Romania. Care e secretul succesului companiei?
[Radu SUCIU / AUTONOM Rent a Car Cluj] Nu exista un secret. Esenta succesului sta in lucrul bine facut, un management vizionar si in acord cu mediul economic in care evolueaza afacerea. Pasul doi, fara de care primul nu ar putea prinde viata este munca staruitoare in teritoriu, focusarea pe client si  un proces de evolutie continua. Pentru ca lucram in servicii succesul nu poate fi construit fara a pune suflet, a face un pic mai mult decat asteapta clientul sa primeasca.
[Victor / IOVI] Multi oameni nu sut inca obisnuiti sa inchirieze o masina. Ce sfaturi le poti da? La ce sa fie atenti? Ce sa verifice? Care e procedura la Autonom?
[Radu SUCIU / AUTONOM Rent a Car Cluj] Un client care inchiriaza o masina trebuie sa verifice la primirea acesteia documentele (carte de identitate, asigurare, ambele valabile) si sa solicite celui care preda masina sa noteze in contract, intr-un spatiu special, toate daunele vizibile pe masina. As recomanda circumspectie fata de ofertele la pret foarte mic, in spatele lor sunt masini adesea vechi si cu o intretinere precara.
Din aceasta perspectiva Autonom ofera masini si sevicii de calitate la preturi oneste.
Contractul trebuie sa contina clauzele inchirierii, drepturile si obligatiile celor doua parti.
Autonom are o sectiune speciala pe site, care contine conditiile inchirierii. De asemenea in timpul in care noi intocmim contractul ii punem la dispozitie clientului un exemplar al contractului pentru a-l citi si a semna ulterior in cunostinta de cauza.
[Victor / IOVI] Desi unii oameni folosesc rar masina le place sa o stie proprietatea lor chiar daca e total ineficient financiar si ar fi mult mai castigati daca ar inchiria. Cum e situatia in cazul companiilor care sunt foarte atente la costuri? Ce pondere din business il reprezinta acesti clienti corporate? Care crezi ca e motivul?
[Radu SUCIU / AUTONOM Rent a Car Cluj] Unul din motoarele dezvoltarii companiei Autonom a fost orientarea catre companii. In intalnirile pe care le-am avut cu oameni din mediul de afaceri am intalnit patroni care au afirmat ”vreau sa am masinile mele”. Cred ca e o reminiscenta a perioadei cand nu puteam avea proprietati. Verbul ”a avea” este parte a fiintei noastre. Incet, incet insa isi face loc si ideea ca sunt si alte posibilitati prin externalizarea gestionarii parcului auto.
[Victor / IOVI Rent a Car Cluj] Avand in vedere ca sunteti o companie la nivel national e posibil sa inchiriezi o masina intr-un oras si sa o predai in altul? Ce alte avantaje competitive mai aveti fata de concurenta si care ar fi bine sa le cunoasca potentialii clienti?
[Radu SUCIU / AUTONOM] Compania Autonom are birouri deschise in 23 de locatii din tara urmand ca acest numar sa creasca. Printre facilitatile oferite clientilor se numara si posibilitatea de a prelua masina intr-un oras si a o lasa la o alta agentie, in alt oras. In anumite situatii, la solicitarea clientului, putem prelua masinile si in orase in care nu avem birouri deschise. De asemenea oferim clientilor asistenta rutiera 24/24 h pe intreg teritoriul Romaniei si masina  la schimb in caz de accident sau defectiune. Practic unui client care are o problema ii vine in ajutor, in cel mai scurt timp, cea mai apropiata agentie Autonom.
[Victor / IOVI] Piata din Romania e interesata in continuare doar de inchirierea de masini low-cost sau exista interes si pentru masini de clasa superioara? Care crezi ca va fi tendinta in urmatorii ani?
[Radu SUCIU / AUTONOM Rent a Car Cluj]  Piata inchirierilor auto este destul de eterogena si cu un puternic specific romanesc. Exista o segmentare pe tipuri de clienti astfel ca solicitarile sunt pe toate tipurile de masini, de la cele ieftine, la cele scumpe. Este greu de previzionat catre ce se va indrepta cererea pe aceasta piata, cel mai probabil este insa ca nu vor exista modificari semnificative.
[Victor / IOVI] Ce parere ai despre chip tuning?
[Radu SUCIU / AUTONOM Rent a Car Cluj]  Din perspectiva activitatii noastre nu este un subiect care sa prezinte interes. In plan personal  nu am utilizat aceasta imbunatatire pe masinile pe care le-am avut si nici nu intentionez sa o fac. Cred ca masinile au suficienta putere, uneori chiar prea multa, cum din pacate dovedesc accidentele grave de care auzim atat de des astfel ca nu agreez oferirea de ”jucarii” mai puternice unei parti a conducatorilor auto.
[Victor / IOVI] Pana la cati km crezi ca e normal sa functioneze / sa tii o masina?
[Radu SUCIU / AUTONOM Rent a Car Cluj]  Nu cred ca exista o limita fixa. Limita ar trebui sa fie data de starea tehnica si de nivelul de intretinere a masinii. O masina trebuie sa inceteze a mai circula in momentul in care nu mai prezinta siguranta. Un alt element important pentru mine este nivelul de poluare. O masina care polueaza, chiar daca tehnic corespunde, nu ar mai trebui sa fie pe sosele.
[Victor / IOVI] Care sunt cele trei masini care iti plac cel mai mult?
[Radu SUCIU / AUTONOM Rent a Car Cluj] Imi place Mercedes pentru prestanta, Peugeot pentru stil si agresivitate si Mitsubishi la categoria SUV.

Articole similare:

Comments

comments

One Response to “Interviu cu domnul Radu SUCIU – director agentia la Autonom Rent a Car Cluj”



Pings responses to this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>