Și dacă am QR, îl pot trata?!

Posted on 1st December 2011 in Guest Post

pedrumulcelbunPe cât de OZN-istic sună “QR”, el este doar un acronim de la Quick Response (Răspuns Rapid), și de regulă se folosește alături de cuvântul “code”. Așadar: Quick Response code, sau QR code pe scurt.

Acum că avem conceptul, hai să vedem ce înseamnă el de fapt. QR nu e o boală, nu e limbaj de mIRC, și contrar părerii generale acest cod nu are, neapărat, legătura cu codul de bare pe care îl găsim pe toate produsele din comerț.

Codul acesta e un fel de pătrățele într-un pătrățel mai mare (după cum încercam să-i explic unui amic la un moment dat) și poate conține o sumedenie de informații, de la website-uri, video-uri de pe Youtube, locații de Google Maps, până la numere de telefon, adrese de mail, e-mail, VCARDs, VCALENDAR și multe altele. Dacă vreți să vă generați propriile coduri QR (pentru că arată bine, sau poate doar vreți un suflu nou pentru promovarea afacerii sau a propriei persoane), puteți accesa site-ul http://www.qrstuff.com/ . Personal, îmi place acest site pentru că îți poti selecta și codul HEX , cu alte cuvine îl poti face orice culoare îți place și crezi că s-ar potrivi contextului în care vrei să-l folosești.

Bun. Avem conceptul, avem cum îl putem crea, dar oare când îl vedem în oraș, sau pe mașinile care susțin Campania IOVI pedrumulcelbun, ce facem?! Cred că asta e problema multor companii/firme/afaceri care folosesc codurile QR în prezent: e cool, dar oamenii nu știu ce să facă cu ele. Ei bine, de acum încolo nu vor mai exista dubii cu privire la acest aspect.

În primul rând, pentru utilizatorii de Android, intrați pe Android Market și căutați programul QR Droid. E o aplicație free care îți permite să scanezi aceste coduri, atât prin intermediul camerei pe care telefonul o are în dotare, dar și să decodezi imagini pe care deja le ai în telefon, sau există de pe diferite site-uri. Progrămelul, printre altele, îți mai dă și opțiuni de sharing în cazul în care găsești un cod foarte tare, frate! pe care vrei sa-l admire și prietenii (vezi poanta din imaginea alăturată).

Fiind Droid girl myself, nu prea știu cum stă treaba cu utilizatorii de iOS, dar din câte aud, programul de scan (scan în general, nu neapărat un program anume ca și în cazul Android) pe care îl poți lua gratuit de pe App Store, does the trick.

În cazul în care vă numărați și voi printre fan(atic)ii QR codes, și ajungeți să le vedeți pretutindeni, ca și mine, vă invit să intrati pe blog-ul meu, www.qrmada.blogspot.com, unde am început să documentez codurile QR pe care le întâlnesc în mediul urban și unde puteți să-mi trimiteți imaginile voastre cu coduri, ca să maresc colectia. De asemenea, mă puteți contacta pe guna.alexandra@gmail.com pentru întrebări sau reclamații. Sunt user friendly, promit!

 

  • Your techie girl, Alexandra

 

 

qr iovi business card - vcard

coordonate gps iovi

newsletter iovi

Articole similare:

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>