Waze si GPS auto social

Posted on 27th March 2011 in gps

gps auto

Waze GPS auto gratuit

Am descoperit in urma cu 4 luni aplicatia gps auto pentru smartphone numita Waze. Eu o folosesc pe iPhone dar cred ca functioneaza si pe alte telefoane.

Este o aplicatia cu mare potential. De mult asteptam o astfel de solutie. Pornind de la un simplu GPS auto, dezvoltatorii aplicatiei au introdus dimensiunea de retea sociala, de interactiune intre utilizatori. Fiecare utilizator se inregistreaza si cand foloseste aplicatia poate vedea pe ceilalti useri colegi de trafic si astfel poate afla direct care sunt drumurile aglomerate, unde e blocata circulatia, unde e politie/radar si toate acestea direct de pe harta.  Soferii clujeni folosesc deja statii de emisie – receptie pentru astfel de informatii, acestea insa au (dez)avantajul ca se folosesc de sunet pentru a transmite informatia si aceasta e o varianta care depinde de rapiditatea de anuntare a informatiilor a celorlalti participanti la trafic. Daca ai deja un smartphone si folosesti GPS cred ca acest fel de GPS auto gratuit e mult mai spectaculos.

Waze mai are cateva caracteristici inovative: iti da variante optime pentru traseele pe care le parcurgi cel mai des, iti permite sa trasezi tu drumurile care nu apar in baza de date a aplicatiei, trasare care se face prin simpla conducere a masinii. Are si unele caracteristici de joc deoarece primesti puncte pentru diverse actiuni (daca parcurgi un anumit numar de km sau zile folosind aplicatia, daca trasezi drumuri noi si multe altele).

Deocamdata in Cluj-Napoca Waze GPS auto nu e foarte popular, pe harta cei mai apropriati colegi de Waze sunt la Bucuresti sau Budapesta, insa la o calatorie in afara tarii sunt convins ca imi va fi foarte util. Ca sa fie relevant avantajul de interactiune sociala comunitatea ar trebui sa ajunga la cateva sute.

Sper ca ti-am starnit interesul – si sper ca cei de la Waze sa imi dea cel putin un iPhone 4 :).

Daca cunosti o alternativa la Waze (mai mult sau mai putin buna) te rog sa ma luminezi si pe mine.

Articole similare:

Comments

comments

comments: 2 » tags: , , , ,

2 Responses to “Waze si GPS auto social”

  1. Dan Ciulea says:

    stiu aplicatia… are potential, doar ca sa aibe potential, inseamna ca 90% din participanti sa aibe aplicatia si s’o porneasca … acum, daca nu ma insel, guvernu’ britanic a vrut sa puna ceva de genu’ obligatoriu pe masini (ca principiu, … ca instrument de monitorizare trafic) … doar ca no’ … vorba aia, se uita hotu’ cand esti plecat….

  2. ikonut says:

    am descarcat aceasta aplicatie pe nokia c5 si merge .problema este ca nu stiu daca merge cu internet sau cu simpla folosire a gps-ului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>