Bucharest City Tour – cel mai ok aspect din traficul din Bucuresti

Posted on 14th October 2011 in drumurile noastre toate

Bucharest City Tour

Bucharest City Tour

O saptamana petrecuta prin capitala pe drumurile pline de masini. Nici acum nu inteleg de ce pe bulevarde cu 2 benzi pe sens se circula atat de incet. De exemplu la orice ora din zi am trecut Bulevardul Iuliu Maniu nu am reusit sa fac asta in mai putin de 30 de min, desi distanta e in jur de 4km. Orasul de impanzit de taxiuri, care au acelasi tarif ziua si noapte – 1.4 lei. Sunt sigur si taxiuri dubioase care practica tarif de 3.5 lei insa il au trecut pe usa asa ca poti vedea in ce te urci. In Cluj-Napoca de exemplu tariful pe timp de noapte este de 1.7 lei insa distantele sunt de obicei mai mici decat in capitala. Cel mai rapid si mai economic mod de transport cred ca e totusi metroul, cel putin pentu zona centrala.

Ce mi-a placut cu adevarat referitor la traficul din Bucuresti este BCT – Bucharest City Tour. Este un autobuz galben cu doua nivele, cel superior fiind decapotat. Localnicii nu s-au obisnuit inca prea tare cu el si nu te stiu ajuta cu informatii de unde sa il iei. Din pacate nici vanzatorii de la casele de bilete nu m-au ajutat prea tare, am fost la mai multe case si fiecare stia ca statia de la Bucharest City Tour e in alt loc – in zona Unirii.

Biletul se cumpara direct din autobuz, costa 25 lei si e ca un abonament pe 24 h. Traseul Bucharest City Tour este pe cateva bulevarde principale pe care se invarte in cerc. Functioneaza zilnic intre orele 10-20 la intervale de aproximativ 15 minute.

Bucharest City Tour

La urcare primesti si un pliant care iti prezinta traseul si iti da cateva recomandari referitor la ce sa vizitezi pe traseu. Practic e gandit sa te urci in orice locatie si sa cobori la fiecare (sau la care doresti) si sa vizitezi zona dupa care sa te urci din nou in alt Bucharest City Tour si sa continui traseul. Poti sa te tot plimbi cu Bucharest City Tour-ul timp de 24h.

Mie cel mai mult mi-au placut Calea Victoriei si cladirea CEC. Ajuta sa fie o zi calduroasa cand mergi cu Bucharest City Tour insa recomand oricui trece prin capitala. In plus m-am simtit si ca un VIP deoarece foarte multa lume isi intoarce inca podoaba capilara dupa Bucharest City Tour si dupa calatorii lui.

 

Articole similare:

  • Nu sunt articole similare

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>