Constatarea amibila si principalul dezavantaj daca o completezi

Posted on 6th January 2014 in asigurari auto

In cazul accidentelor mici, fara victime si in care sunt implicate doar doua masini se poate solutiona amiabil conflictul, fara sa fie obligatorie constatarea la Politie.

constatarea amiabila

Avantajul in cazul acesta, pe langa economia de timp, este si ca nici ununl din soferi nu primeste amenda.

Cele mai multe detalii despre constatarea amiabila se gasesc pe acest site.

Este util si acest clip video, chiar daca arata cum se completeaza doar jumatate din constatarea amiabila.

Totusi e bine sa te gandesti de doua ori inainte de a o completa, mai ales dacca nu tu esti cel vinovat.

O data completata si semnata constatarea amiabila, nici una din parti nu mai poate avea pretentii suplimentare. Daca de exemplu esti pagubit de cineva care are o asigurare RCA care plateste mai greu tu nu mai poti sa dai in judecata pe vinovat si sa iti recuperezi de la el dauna. In schimb poti face acest lucru daca ai o constatare de la Politie.

Putini oameni stiu asta. Pagubitul nu este obligat sa isi repare masina unde si cum vrea asiguratorul vinovatului. Daca esti pagubit poti sa iti repari masina unde vrei si sa dai in judecata pe vinovat. Acesta va chema in instanta ca  a treia parte pe asiguratorul lui. Aceste procese se castiga usor, dezavantajul este ca trebuie sa platesti tu reparatia si sa astepti pana dupa judecata sa fii despagubit.

Tocmai in situatii de genul e avantajos sa ai CASCO. Atunci poti sa iti repari masina pe asigurarea ta si asiguratorul tau va recupera dauna de la asiguratorul vinovatului.

Recomandarea mea este ca, in cazul in care cineva cu o o asigurare RCA mai ieftina iti loveste masina, sa te gandesti de doua ori inainte de a semna o constatare amiabila.

Articole similare:

Comments

comments

comments: Closed tags: , , , , ,

Comments are closed.