Numele si data nasterii … masinii tale :)

Posted on 26th July 2011 in do it yourself, intretinerea masinii
data nasterii masinii tale

Data nasterii si numele masinii tale

Se spune ca masina si prietena(ul) nu se imprumuta… Pornind de la o relatie atat de stransa si de puternica cu autovehicolul propriu apare neintarzaiat si nevoia de a umaniza si mai mult posesiunea cu patru roti. Astfel am observat la unii soferi si proprietari de masini tendinta de a-si boteza masinile si cu nume mici, pe langa cele de “familie” pe care le primesc de la producatori.
Eu de exemplu prima masina personala, un Vw Lupo, am identificat-o cu diminutivul Lupolino. Actuala masina se numeste Vika, pornind de la numarul de masina VIK.
Am auzit si intalnit nume mult mai exotice la clienti si la prieteni. Nu vreau sa spun ca e obligatoriu sa ii dai un nume masinii sau ca trebuie sa o duci la sfintit (desi se intampla si asta surprinzator de des) sau ca trebuie sa consideri masina proprie cel mai important lucru din viata ta. Cred totusi ca actiuni de genul a-i da un nume sau a-i sarbatori ziua de productie (data nasterii) sau aniversarea de cand o ai tu spun cateva lucruri bune despre tine ca om si ca sofer. Comportamente de genul denota grija, caldura sufleteasca si pofta de viata.
Multi oameni isi petrec foarte mult timp dintr-o zi in si cu masina lui. Astazi masina, neinsufletita cum e, este un substituent modern al vechilor prieteni patrupezi ai omului – ma refer aici mai ales la cal, magar, bou dar si la caine.
Dorinta de personalizare si umanizare ne face pe unii sa lipim flori si simboluri pe masina. Masina nu e chiar la fel de importanta ca si copilul propriu insa e considerata un simbol al statutului social si o extensie a personalitatii proprietarului.
Identificarea si legatura cu masina proprie este cu atat mai mare in cazul celor care fac parte dintr-un fan club dedicat marcii sau chiar modelului de masina pe care il are sau doar si-l doreste. Astfel se explica si mai mult dorinta de a stabilii data nasterii la masina.
Aproprierea si atractia fata de masini o intelegem la service foarte bine, nici nu am avea cum sa tinem pasul si sa performam in domeniul auto fara aceste interese si fara astfel de sentimente. Interesul nostru la service e in primul rand fata de proprietar insa de masini suntem pasionati :). Reparam masini si servim oameni. Ne intereseaza data nasterii atat a clientilor cat si a masinilor lor.

Articole similare:

  • Nu sunt articole similare

Comments

comments

One Response to “Numele si data nasterii … masinii tale :)”

  1. Georgiana says:

    Eu cred ca starea masinii spune multe despre soferul ei. Am pareri diefrite despre cel/cea care conduce o masina curata, intretinuta, regulamenter fata de cel/cea care nu tine cont deloc de aceste aspecte. Nu e neaparata nevoie ca masina sa fie cat mai scumpa ca sa atraga privirea, ci sa fie intretinuta! (parerea mea)Pings responses to this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>