Schimbare ora – cum o reglezi la indicatorul din bordul masinii

Posted on 31st October 2011 in do it yourself

schimbare ora

Schimbare ora

Are loc din nou o schimbare ora si trebuie sa ne muncim din nou cu reglatul orei la toate instrumentele de masurare a timpului care nu stiu sa se regleze singure.

Astfel reglam ceasul de mana, perete si trebuie sa il reglam si pe cel al masinii. Ce e de facut? Cum se rezolva provocarea reglarii ceasului de la masina odata cu o noua schimbare ora? Se poate merge sigur in service pentru aceasta operatiune – cred ca nici un service de bun simt nu ar taxa acest serviciu. Desigur ca e o operatiune foarte simpla pe care fiecare sofer o poate face insa prima data e mai greu la fiecare model de masina. Asa e, aproape la fiecare masina e diferita procedura de schimbare ora.

La marea majoritate se regleaza de la butoanele de pe cesurile de bord insa exista si masini care au calculator de bord la care trebuie sa intri in meniul de setari si sa faci aceste modificari.

Instructiuni pas cu pas pentru fiecare masina in parte gasesti in manualul utilizatorului masinii – atentie e diferit fata de cartea de service. Daca nu ai acest user manual al masinii poti cauta pe net, pe site-ul producatorului masinii sau il poti cere de la dealerul local sau direct de la producator printr-un simplu email. Acest maual e o lectura utila, vei mai gasi informatii despre locurile de ridicare a masinii pe cric, despre cum sa schimbi un bec sau o siguranta si multe altele.

Chiar daca pare un pic dificil sa apesi foarte multe butoane cu siguranta o sa te simti foarte bine dupa ce reusesti sa faci aceasta setare a orei iar in primavara sau cand mai e nevoie (ex ramai fara curent la baterie) o vei face mult mai usor. Operatiunea de schimbare ora e mult mai simpla și mai curata ca montarea roții de rezervă.

 

Articole similare:

Comments

comments

One Response to “Schimbare ora – cum o reglezi la indicatorul din bordul masinii”

  1. Laci says:

    Eu nu am schimbat-o ultima data si am scapat, dar ar trebui sa ma ocup de minute pentru ca sunt prea in fata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>