Care e pretul maxim care esti dispus sa il platesti pe combustibil?

Posted on 17th April 2011 in Uncategorized

Cred ca raspunsul la aceasta intrebare vor sa il afle companiile de profil de pe piata din Romania. Acesta e motivul pentru care tot cresc pretul carburantului, vor sa afle care e pretul pe care suntem dispusi sa il platim…

Asadar la ce valoare vom spune STOP?! La 6 lei pe litru… sau la 7… sau la 10?

Nu intentionez sa dramatizez dar cred ca lucrurile scapa de sub control. Este o piata libera si pretul poate (si trebuie) sa fie controloat si de catre cei care platesc un produs.

Companiile care controleaza statiile de carburant dau dovada de o foarte buna colaborare intre ele si sunt un exemplu de cum pot colaborara jucatorii de pe piata dintr-un anume domeniu. Preturile cresc la fiecare in mod constant si se afla la un nivel asemanator.

Intrebarea ce putem face noi ca si cumparatori, ca si clienti? Boicotarea statiilor cu plata in monede nu a dat rezultate. Cine ce alte idei mai are?

Am auzit urmatoarea propunere de la o persoana cu experienta in lumea auto. Ce ar fi daca intr-o luna nu ar cumpara nimeni combustibil de la unul dintre principalii furnizori? O luna intreaga acel furnizor ar fi evident pe pierdere si ar fi foarte tentat sa scada pretul, sau nu ? Astfel s-ar putea desface legatura stransa a preturilor. Daca s-ar ajunge aici si un furnizor ar scadea pretul atunci toata lumea ar trece sa cumpere de la acest furnizor combustibil si ceilalti ar trebui sa scada pretul cel putin la acest nivel sau la unul chiar mai mic.

Pretul carburantului trebuie sa poata fi influentat si de noi, sau asa sper :)

Iti doresc sa conduci in siguranta spre mai bine,

Victor Miron

Articole similare:

Comments

comments

comments: 3 » tags: ,

3 Responses to “Care e pretul maxim care esti dispus sa il platesti pe combustibil?”

  1. Marius Papuc says:

    Foarte usor ar fi sa influentam noi, consumatorii, pretul combustibilului dar din pacate traim in o tara cu o natiune destramata……Din pacate nu suntem in stare sa fim uniti pentru a ne atinge scopurile….Nu prea pot spune ca sunt mandru ca sunt roman!….

  2. RoReX says:

    Totaly agree with Marius. Suntem o natiune de rahat, bine ca pe toti ii intereseaza viata personala a lui Iri si a lui pepe si a altora care nu inseamna Nimic pentru nimeni, in loc sa sa facem ceva Toti pentru fiecare dintre noi.

  3. admin says:

    Eu sunt mai optimist si cred ca la bani oamenii raspund mai repede. Daca pretul va tot creste si romanii isi vor unii fortele pentru a protesta, sper doar sa o facem in asa fel incat sa avem si rezultate :)Pings responses to this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>