Slk la degetul mic :) sau Ce se am vazut la SAB – Salonul Auto Bucuresti

Posted on 8th October 2011 in evenimente

Salonul Auto Bucuresti

Salonul Auto Bucuresti

Am ajuns la Bucuresti la SAB – Salonul Auto Bucuresti. S-a tinut la Romaero, o locatie un pic dubioasa. Dupa cum tradeaza si numele este vorba de un fel de hangar, grup de hale vechi si imense in care se mai zarea si cate un avion. In acest an targul a fost in perioada 5 – 9 octombrie 2011.

Toata expozitia auto a fost destul de mica si standurile producatorilor au fost inghesuite. Am vazut (in premiera Romania scria acolo) noul ML de la Mercedes. Masina frumoasa, isi merita steaua :). Tot la standul acesta era si noul SLK, parea destul de usor asa ca l-am luat in mana dreapta sa vad ce greutate are :).

Zona centrala de la intrare la Salonul Auto Bucuresti era sub sigla celor de la Land Rover impreuna cu Jaguar. La ambele masini englezesti am observat ca se poarta transmisiile automate cu schimbatoare tip clapeta la volan.

In rest domnisoare frumoase plus cateva alte marci: Ford, Mitsubishi, Hyundai si altele nu mai tin minte. Autohtona noasra Dacia a fost prezenta insa doar sub forma de premiu oferit de un broker de asigurare. Mi-ar mai fi placut sa vad producatori gen BMW, grupul VW, Renault, Peugeot, Citroen, Opel… In concluzie mai multi au lipsit decat au fost prezenti.

Mai tare m-au impresionat cele cateva masini de epoca care erau expuse intr-un colt. Masini peste care au trecut zeci de ani insa erau probabil restaurate si aratau foarte bine. A fost interesant de vazut cum s-au schimbat unele lucruri la modul cum sunt facute masinile. Interesant cum pe o masina de epoca gasesti unul sau cel mult 2 ceasuri in bord, fata de o masina noua care seamana tot mai mult cu o nava spatiala in interior. Am vazut jante cu adevarat spitate ca si la bicicleta care erau prinse de masina cu un fel de piulita de tip fluture. De asemenea am observat primele variante de opritoare de usa facute din  piele. O multime de astfel de diferente mai mari sau mai mici.

Intr-o alta hala a fost expozitia de accesorii, care de fapt a insemnat in mare parte aparatura si consumabile pentru service-uri auto. Aici am stat mai  mult decat printre masini desi pe majoritatea expozantilor ii cunosteam.

Afara din Salonul Auto Bucuresti am dat peste faimosul tir de testari masini al celor de la Unix.

In concluzie daca veneam pana la capitala pentru acest eveniment cu siguranta as fi regretat.

Articole similare:

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>