Cel mai bun mecanic auto al anului – e din Cluj-Napoca dar nu sunt eu

Posted on 8th October 2011 in evenimente

Mecanicul anului, concurs pentru cel mai bun mecanic auto

Cel mai bun mecanic auto

Dupa cum spune si domnul Adrian Gidali (trainer la AD Autototal si om deosebit), in ziua de azi e foarte greu sa practici meseria de mecanic auto fara cunostinte solide (teoretice si practie) de electrica si electronica. Pe baza acestei idei s-a organizat si acest concurs de catre AD Autototal.

Acest pion pricipal din piata de piese auto din tara a reusit si reuseste de cativa ani sa tina cursuri de formare pe teme de tehnica de reparare a masinilor. Cursurile sunt de foarte buna calitate si mai sunt si gratuite, fiind cofinante din fonduri europene.

Sunt cateva centre in tara unde se tin cursurile (Cluj, Iasi, Timisoara, etc ) Prin vara participantii la aceste cursuri (peste 2000 de colegi de breasla) am dat un test preliminar din materia studianta si am fost selectati in jur de 50 de feciori pentru faza nationala a concursului Mecanicul Anului.

Uite asa in 7 octombrie am participat la acest concurs. A fost o prima proba teoretica de tip grila unde s-au testat cunostintele teoretice. Mi-am prajit neuronii cu cele 120 de intrebari intr-o ora. La a doua proba au ramasi 10 pretendenti la titlul de cel mai bun mecanic auto (printre care nu am fost si eu). Aceasta a doua proba a fost de tip show, gen risti si castigi. La cele 60 de intrebari raspundea cine apasa cel mai repede pe un buton. In finala au ramas 3 mecanici: unul din Bucuresti, unul din Targu Mures (cred) si un consatean din Cluj-Napoca. Pe rand in cate 30 de minute fiecare mecanic auto trebuiau sa faca live o diagnoza si o reparatie la una din cele 2 masini de curs prezente in sala. Un evaluator a urmarit modul si procedura folosita de finalisti, punand accent din cate spunea pe pasii si ordinea lor mai mult decat pe rezultatul final – sigur ca in realitate in service coteaza aproape numai rezultatul final, nu ii poti spune unui client ca ai facut toti pasii in ordinea corecta dar nu stii ce problema are masina si nu o poti repara :). Castigatorul s-a dovedit a fi domnul Lucian din Cluj-Napoca, un mecanic auto cu mare experienta in masini si de asemenea prietenos si modest.

Chiar daca nu am castigat titlul de cel mai bun mecanic auto ma bucur foarte mult ca am avut sansa de a participa – asta zic de obicei toti cei care pierd :). M-am ales insa cu o mini vacanta la un hotel de 4 stele si mai ales am avut placerea si onoare sa cunosc colegi de breasla de valoare dovedita si am putut sa beneficiez de compania si  experienta lor.

Felicitari ornanizatorilor, salutari participantilor si multumiri echipei AD Autototal de la Cluj-Napoca.

 

Articole similare:

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>