Documentar BBC despre siguranță și accidente auto

Posted on 5th October 2012 in Campania "pe drumul cel bun", drumurile noastre toate

Am găsit un documentar foarte interesant realizat de BBC despre siguranța în lumea auto intitulat Surviving A Car Crash.

Ne sunt prezentate mașinile ca instrumente mult iubite și care pot să facă foarte multe pagube umane grave. Ne arată ce se poate întâmpla dacă lucurile merg foarte prost.

 


M-a impresionat analogia dintre șocul impactului din timpul meciurilor de fotbal america și șocul suferit în caz de accident.

Prezintă și un centru de testare modern de la Volvo și câteva inițiative de sisteme care anunță autoritățile în caz de accident și care pot spune și gravitatea lui, cât de mare e impactul.

E foarte interesant și studiul asupra modului în care ne afectează negativ stresul cognitiv, adică să facem mai multe lucruri în timp ce conducem.

Tot în stadiu de prototip e și un sistem de realitate augmentată care afișează direct pe parbriz ghidaje ajutătoare pentru șofer.

Miza tuturor acestor inițiative este să se ajungă la un viitor fără accidente fatale. Să nu uităm nici de un alt aspect important, curtoazia la volan.

Articole similare:

Comments

comments

comments: Closed tags: , ,

4 Responses to “Documentar BBC despre siguranță și accidente auto”

  1. Razvan says:

    Intamplator, am vazut si eu documentarul acum cateva zile dar totusi oamenii care tind sa dezvolte fobii cu usurinta ar trebui sa il lase deoparte :)

  2. Spido says:

    “ne afectează negativ stresul cognitiv, adică să facem mai multe lucruri în timp ce conducem” observ acest lucru la cei care vorbesc la telefon la urechea stanga in timp ce conduc si schimba benzile.

  3. jante says:

    Cred ca era un filmulet foarte tare si care avea idei bune.

  4. Merge Brici says:

    Vezi ca video-ul nu mai exista pe YouTube!



Pings responses to this post