Ce poti face daca nu se mai aprinde plafoniera cand deschizi usa la masina

Posted on 5th November 2011 in iovi, operatiuni service

contact care aprinde plafoniera la masina

Nu se mai aprinde becul la plafoniera cand deschizi usa la masina?

In acest post este vorba despre ceva ce se afla in spatele usii numarul 1, adica usa soferului.

Se găsesc sigur multe lucruri acolo: broasca usii, sistemul de inchidere, geamul si macaraua acestuia, chedere. Aceste lucruri se gasesc in general la fiecare usa. Diferit la aceasta usa e in primul rand e ca este usa cea mai folosita – o deschidem  si o inchidem de fiecare data cand urcam in masina.

Fiind usa cea mai folosita este si usa la care apar cele mai multe defectiuni. Despre o astfel de stricaciune o sa spun cateva cuvinte. Mai exact despre microcontactul care “spune masinii” ca usa este deschisa. Stiind masina ca usa este deschisa poate sa faca lucruri de genul:
- aprinde plafoniera cand deschizi usa – foarte util noapte cand iesi din si iti lumineza interiorul masinii sa vezi daca nu ai uitat ceva acolo,etc
- tiunie, scoate un sunet ascutit daca opresti motorul, deschizi usa si ai uitat luminile (pozitie, semnalizare) aprinse – te ajuta sa nu iti descarci baterie din cauza luminilor ramase pornite

Microcontactul acesta este altfe pozitionat si gandit la fiecare producator de masini. La grupul VAG – VW, Audi, Skoda, Seat – se defecteaza foarte des si standard vine doar cu tot inchizatorul de la usa. Cine a patit aceasta problema cu becul de plafoniera stie despre ce vorbesc. Vestea buna e ca se poate repara broasca la costuri mai mult decat rezonabile :). Practict se demonteaza broasca si se inlocuiste doar acel microcontact. Nu suntem noi la iovi singurii care o facem aceasta reparatie insa va sfatuiesc sa o faceti intr-un service, nu cred ca e genul de operatie doityourself. Becul la plafoniera poate functiona din nou cand deschizi usa fara sa schimbi toata broasca.

 

Articole similare:

Comments

comments

5 Responses to “Ce poti face daca nu se mai aprinde plafoniera cand deschizi usa la masina”

  1. Mai stim si noi says:

    Ba eu zic ca e o operatie diy , din simplul motiv , ca ceea ce isi face omul cu mana lui …;) o zi buna . Voi cu serviceu-rile voastrea numai sa furati stiti si sa duceti in eroare clientul . Poate tu nu , dar colegii tai sigur. asa ca dragilor pt operatia asta cautati tutoriale pe net , ca e destul de simplu ;) O seara placuta !

    • admin says:

      :) sunt de acord cu tine, atat timp cant masina e facuta de oameni orice la masina poate fi diy (DoItYourself); insa din postura de autor al unui continut public eu prefer sa recomand sa se faca asta intr-un service, oricare ar fi acest service, decat sa zic ca poate fi facut acasa si astfel cine citeste sa ajunga sa isi strice la masina mai multe decat repara

  2. Cretoi says:

    Salut, unde gasesc microcontactele?

    • admin says:

      Salut :) Daca vrei sa le schimbi tu direct poti incerca dar e greu singur prima data. Nu gasesti microcontactele de cumparat ca piesa de schimb la magazinele de piese auto. Le gasesti doar la magazinele de componente electronice. Sper sa iti fie de folos.

  3. catalin says:

    salut.am si eu o intrebare.am un vw si nu mi se mai aprinde plafoniera si nici lumina de pe usa soferului cand e deschisa.dar in schimb se aprind amandoua cand usa este intredeschisa.care ar putea fi problema?



Pings responses to this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>