VW Golf 4 Variant la recenzie

Posted on 2nd September 2013 in car review

Vw Golf 4 Variant

În curând se împlinește un an de când mi-am cunoscut “patrupeda” Zuzy – Vw Golf 4 Variant. Am cumpărat-o la 170.000 km și am ajuns acum cu ea la 182.000.

vw golf 4

Este prima mea mașina, fiind începător, fapt pentru care o îndrăgesc foarte mult. Mașina am cumpărat-o pe nevăzute aș putea spune, deoarece mi-a fost adusă din Germania și nu avusesem șansa să o testez eu și să văd dacă îmi place sau nu. Mi-a plăcut și îmi place. Mi-am dorit Variant pentru spațiul care îl am în spate, spațiu care creste și consumul de carburant, motorizarea fiind 1.6 16V benzină, 105 CP. La capitolul dotări stă mulțumitor, fiind full electric, cârlig, spălătoare faruri, scaune incălzite etc. Prețul puțin cam piperat – 3000 Euro – având în vedere că a fost adusă de afară, dar nu îmi pare rău de nici un bănuț. Este o mașină fiabilă, comună, aspectoasă care nu atrage fiecare privire, dar care îți lasă un zâmbet tembel pe față, dacă este evidențiată așa cum se cuvine. Chiar ideea că mulți români aleg această mașină, m-a făcut să o aleg și eu. Ca deh, știe românu` ce știe.

Cel mai mult mi-au plăcut jantele la Vw Golf 4. Ele mi-au sărit în ochi din prima clipă. Și bineînțeles, senzația pe care am simțit-o când am urcat la volan. Este o mașină foarte ușor de condus, în ciuda faptului că unii spun ca este lungă, lată etc. Este confortabilă, stabilă, relaxantă și destul de puternică pentru capacitatea sa cilindrică. Ea a fost cea care m-a introdus în tainele șoferiei.

Nu mi-a plăcut bordul, drept pentru care l-am și schimbat cu modelul 2003 (cunoscătorii știu), tapițeria care se murdărește foarte ușor și cauciucul de pe consola centrală și torpedo, care la caldură se cojește și devine inestetic. Și de asemenea unele defecte optice cu care a venit din Germania.

De călătorit, pot spune că am călătorit destul de mult pentru un începător, vizitând cu Zuzy (Vw Golf 4) multe locuri deosebite din țară, fiecare drum fiind o binecuvântare și o experiență deosebită. Deși mulți au spus că voi da cu ea în șanțuri și ziduri, am reușit și am ajuns teferi până în ziua de astăzi.
Mi-a adus, într-adevăr multă bucurie alături de cei dragi.

Acum că am lăudat-o atât, să trec și la problemele tehnice cu Vw Golf 4. S-a stricat un bolț în cutia de viteze și, normal, a trebuit să schimb toată cutia (500E), EGR-ul(150E), clapeta de accelerație(50E) și desigur consumabilele: distribuție, filtre, ulei, frâne și alte mici chițibușuri. Mulți spun că un benzinar este mai puțin costisitor. Eu zic să se gândească de 2 ori înainte. Fiecare mașină are, mai mult sau mai puțin, problemele ei, care costă mai mult sau mai puțin. Aici intervine norocul sau nenorocul fiecăruia.

Sfatul meu ar fi ca atunci când doriți să achiziționați o mașină, să mergeți personal să o vedeți, testați, atingeți etc. (poți citi și acest aritcol) Pe mine, personal m-a costat scump faptul că nu am mers eu după ea. Deși aveam cartea service la zi, cel care mi-a adus-o nu a mai citit, sau mai bine zis nu a vrut să mai citească faptul că fusese umblat în computerul de bord (de unde și o sumedenie de erori, fix la o saptămână de când mașina era intrată în țară) și faptul că toate consumabilele erau la limita schimbării. Plus unele defecte optice, pentru care eu aș fi fost în postura de a spune nu cumpărării. Nu vă lăsați impresionați de faptul că mașina a avut un singur proprietar și de cartea service.

Concluzia: Înainte de a achiziționa o mașină, gândește-te pentru ce vrei să o folosești, dacă te va mulțumi și dacă vei fi fericit atunci când vei fi la volanul ei. Consider că VW Golf 4 TDI este mult mai fiabil, dovadă fiind numărul de km văzuți la bordul multor mașini. Vw Golf 4 este din perspectiva mea, o mașina bună, încăpătoare (mai ales versiunea Variant) și arată destul de Ok!. Doar că motorizarea 1.6 16V nu este una din cele mai reușite:).

 

Recenzie scrisă de Colpos Robert. Scrie și tu o recenzie a mașinii tale, avem concurs!

Articole similare:

Comments

comments

Comments are closed.