Skoda Octavia 2 – motor BKD – recenzie de mașină – car review

Posted on 29th June 2013 in car review

Skoda Octavia 2

Imediat se împlinesc 4 ani de când am această mașină – Skoda Octavia 2. Am cumpărat-o la 116 000 km și am ajuns acum cu ea la 180 000. Sper că ce voi scrie mai jos să fie util pentru cine vrea să cumpere o astfel de mașină.

Avusesem un lupo de câțiva ani și mă gândeam că e timpul să trec pe o mașină mai spațioasă. Pe Skoda Octavia 2 am găsit-o în târgul de mașini. Mi-a plăcut de la început faptul că are trapă, o motorizare de 2l TDI și o serie întreagă de dotări atrăgătoare (piele, faruri cu Xenon, senzori de parcare, jante pe 17, cârlig, încălzire în scaune, comenzi pe volan). Am fugit cu ea până în service la Iovi și am testat-o, am verificat-o și am și cumpărat-o în aceeași zi (am ieșit cu ea aproape de 10 000 euro cu tot cu taxă – prețul mi s-a părut ok având în vedere că de nouă în 2005 a fost 22 000 euro).

Am călătorit destul de mult cu Skoda Octavia 2 prin țară, prin Croația, Bulgaria și Ungaria. Prin oraș e destul de dureros deoarece consumul e de 10 :) nu nota cât procentul al 100 de km. În afara orașului scade și sub 6. Toate acestea respectând toate modurile de a reduce consumul de combustibil.

skoda octavia 2

Mi-a adus într-adevăr multă bucurie să pot să admir cerul prin trapă și am călătorit foarte confortabil. Ai multă stabilitate cu o mașină de clasa ei.

Am avut și o serie întreagă de provocări tehnice. Asează-te și pune-ți centura :) S-au stricat turbina (900 euro), ambreajul (700 euro), rulmenți la roată (120 euro) și un ventil de turbo (200 euro). Plus sigur că o serie de consumabile: distribuție, frâne, filtre și alte mărunțișuri. Ce au rezistat cu stoicism sunt becurile de fază scurtă Xenon. Tot timpul circul cu ele aprinse și nu s-au ars nici unul de aproape 4 ani.

Concluzia: gândește-te de două ori înainte de a cumpăra o mașină second hand diesel de peste 100 000 km. La benzină nu ai astfel de costuri. Skoda Octavia 2 este din punctul meu de vedere o mașină bună, încăpătoare (mai ales prin hayonul de tip hatchback) și care arată bine. Cred că această motorizare BKD nu e cea mai reușită :)

Articole similare:

Comments

comments

Comments are closed.